До Коболєва прийшло з обшуком ДБР: названо причину

Читать на русском
У колишнього керівника Нафтогазу Андрія Коболєва у вівторок, 1 лютого, силовики проводять обшук.
Фото преслужба форуму Україна 30

Вдома у колишнього керівника «Нафтогазу» Андрія Коболєва у вівторок, 1 лютого, силовики проводять обшук.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Державне бюро розслідувань проводить обшуки у колишнього керівництва Національної компанії «Нафтогаз України», в офісі Акціонерного товариства «Укртрансгаз» та у керівників приватних підприємств», - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії проводять у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд. гривень, уточнили у Бюро.

Журналіст «Економічної правди» з посиланням на джерело в НАК додав, що обшуки у Андрія Коболєва пов'язані з угодою щодо 305 млн. кубів газу «Укртрансгазу».

«За Коболєва зазначений обсяг передали «шахрайським фірмам», як їх називали в самому «Нафтогазі». Тоді вказаний обсяг оцінювався у 2,2 млрд грн», - написав він у Telegram-каналі TOP ENERGY.

Зазначимо, у середині січня стало відомо, що Антимонопольний комітет розслідує, чи «Нафтогаз» зловживав монопольним становищем на ринку оптової реалізації природного газу.

Справа стосується умов контракту з постачальниками газу для населення, який вони отримали від «Нафтогазу» наприкінці квітня 2021 року.

У відповідь у «Нафтогазі» заявили, що розслідування АМКУ стосується угоди з компанією, яка пов’язана з Фірташем. Йдеться про угоду, підписану з ТОВ «ЙЕ Енергія», у березні 2021 року. Керівником «Нафтогазу» на той час був Андрій Коболєв.

Нагадаємо, 28 квітня Кабмін оголосив про звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління «Нафтогазу». На його місце призначили Юрія Вітренка, який до цього був виконувачем обов'язків міністра енергетики і так і не зміг потрапити до крісла голови Міненерго.

Після зміни кадрів наглядова рада «Нафтогазу» оголосила про свою відставку. А з Вітренком уже підписали контракт на 12 місяців.

Водночас у НАЗК заявили, що призначення Вітренка незаконне і контракт слід розірвати. Докладніше про рішення НАЗК та реакцію «Нафтогазу» – у матеріалі «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: