АМКУ з'ясовує, чи зловживав «Нафтогаз» на оптовому ринку

Читать на русском
АМКУ розслідує, чи зловживав Нафтогаз монопольним становищем на ринку оптової реалізації природного газу.

Антимонопольний комітет розслідує, чи «Нафтогаз» зловживав монопольним становищем на ринку оптової реалізації природного газу.

«Комітет досліджує наявність у діях ТОВ «ДК «Нафтогаз Трейдинг» різних підходів до формування ціни на природний газ для різних постачальників природного газу, що могло призвести до обмеження конкурентоспроможності певної категорії суб'єктів господарювання», - йдеться у повідомленні АМКУ.

З чого складається ціна газу для населення – інфографікаВартість газу від загальної ціни блакитного палива для населення становить 71 відсоток. Нафтогаз показав інфографіку.

Справа стосується умов контракту з постачальниками газу для населення, який вони отримали від «Нафтогазу» наприкінці квітня 2021 року.

У відповідь у «Нафтогазі» заявили, що розслідування АМКУ стосується угоди з компанією, яка пов’язана з Фірташем. Йдеться про угоду, підписану з ТОВ «ЙЕ Енергія», у березні 2021 року. Керівником «Нафтогазу» на той час був Андрій Коболєв.

Цей контракт надавав компанії «ЙЕ Енергія» можливість купувати газ дешевше, ніж це могли робити інші постачальники. «Нафтогаз» з жовтня 2021 р. зупинив дію угоди. Борги компанії «ЙЕ Енергія» перед національною компанією за цими угодами не погашені.

Наразі «Нафтогаз» реалізує газ усім компаніям, які постачають його населенню, за єдиною ціною та на однакових умовах у межах балансуючої групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: