Коболєв назвав причини свого звільнення з «Нафтогазу»

Читать на русском
Ексголова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає реальною причиною свого звільнення накопичені на рахунках компанії 2 млрд доларів вільних грошових коштів.

Ексголова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає реальною причиною свого звільнення накопичені на рахунках компанії 2 млрд доларів вільних грошових коштів. Він відкидає звинувачення в створенні «дірки» на 10 млрд гривень у державному бюджеті.

Про це він заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Ми розуміємо, що вони розраховували на наші гроші - на 10 млрд гривень. Наш план був замістити дивіденди тим чи іншим платежем (технологію можна обговорювати - від ОВДП в «авансування дивідендів») сумою 32 млрд грн... Цей план, який я комунікував прем'єр-міністру і президенту, вони про це знають», - заявив Коболєв.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, уряд заздалегідь поінформували, що замість запланованого в фінансовому плані прибутку в 11 млрд гривень будуть збитки. До цього НАК попереджав про проблему неплатежів газсбутів.

Він також зазначив, що на рахунках НАК є понад 2 млрд доларів вільних грошових коштів, а в ПСГ - 7 млрд кубометрів газу. Фінпланом, який не був затверджений, планувалося забезпечити наступний опалювальний сезон.

Коболєв підкреслив, що із 2 млрд доларів 32 млрд гривень компанія була готова передати до бюджету.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи більше семи років. Рішення про це схвалив Кабмін України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: