Стало відомо, скільки коштуватиме проїзд першою платною дорогою в Україні

Читать на русском
Вартість повного проїзду концесійною автомагістралі в Україні складе близько 700 гривень. Але платна дорога матиме безкоштовну альтернативу.
ілюстративне фотоФото: Інформатор

Вартість проїзду першою концесійною автомагістралі в Україні, яка з'єднає міста Краковець та Рівне, становитиме близько 8 євроцентів за кілометр (2,5 грн).

Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко, повна довжина платної дороги приблизно 280 кілометрів, передає Forbes Україна.

Транспортний податок у 2022 році: кому і скільки доведеться заплатити державі за свій автомобільЧерез багаторазове підвищення мінімальної зарплати кількість платників податку значно зменшилася, що державі явно не сподобалося

Вартість повного проїзду концесійною автомагістраллю складе близько 700 гривень. При цьому він зазначив, що платна дорога матиме безкоштовну альтернативу.

Техніко-економічне обґрунтування проекту виконала власним коштом компанія Автомагістраль-Південь. Але вибрати концесіонера/інвестора можна буде лише після ухвалення законопроекту про концесії. Тоді можна буде оголосити конкурс, переможця та розпочати будівництво платної автомагістралі, додав Івко.

Нагадаємо, у Мінфіні раніше розповіли, де в Україні будуть розташовані платні автодороги.

У Мінінфраструктури повідомляли, скільки доріг відремонтували за 2021 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: