Ціни на проїзд: у двох містах України підвищать тарифи у транспорті

Читать на русском
Міськради обох українських міст на початку наступного року мають розглянути постанови про підвищення цін на проїзд.
фото з відкритих джерел

На початку наступного року у Запоріжжі та Чернівцях планують підвищити тарифи на проїзд.

Про це йдеться у повідомленнях видання Індустріалка та видання Молодий буковинець.

Щодо Запоріжжя зазначається, що пропозиція про підвищення тарифів з'явилася на сайті Запорізької міськради, її мають розглянути на початку 2022 року.

Які зміни чекають на українців у 2022 роціЯкі зміни чекатимуть на українців наступного року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Згідно з інформацією видання, що ціни на проїзд у транспорті коливатимуться залежно від маршруту. Загалом вартість проїзду у маршрутках зросте з 8 до 12 гривень. На маршруті курсуванням до Хортицького району ціна зросте до 14 гривень.

При цьому, ціни на проїзд у комунальному транспорті (автобусах, тролейбусах і трамваях) планують повністю зрівняти – тариф становитиме 10 гривень.

Схожі плани має на меті міськрада Чернівців. Як йдеться у тексті проекту рішення, з 1 лютого вартість проїзду у маршрутках має зрости з 7 до 9 гривень.

«Встановити з 01.02.2022 року тариф на перевезення пасажирів у міському пасажирському автомобільному транспорті загального користування в межах території Чернівецької міської територіальної громади у розмірі 9,00 грн. в автобусах, які виконують перевезення пасажирів у звичайному режимі, в режимі маршрутного таксі та в автобусах, що працюють в експресному режимі руху», - йдеться у проєкті рішення.

Як змінилися ціни та тарифи з моменту обрання Зеленського президентом«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінилися ціни та тарифи з моменту президентства Зеленського.

Нагадаємо, що Кличко озвучив нові ціни на проїзд у Києві. Тарифи будуть відрізнятися залежно від того, чи є людина жителем Києва, Київської області, або іногороднім.

При цьому, приватні маршрутки в Києві теж можуть підвищити ціни на проїзд.

Раніше ми повідомляли, що восени ціни на проїзд збільшилися одразу в декількох містах України.

Також нагадаємо, що у Чернігові подорожчав проїзд у громадському транспорті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: