Державним організаціям надсилають небезпечні електронні листи від імені НСЗУ

Читать на русском

Державні організації почали отримувати небезпечні електронні листи від імені нібито-то Національної служби здоров’я України, які містять ZIP-папку зі шкідливими програмами.
Дивись.інфо

Державні організації почали отримувати небезпечні електронні листи від імені нібито-то Національної служби здоров’я України, які містять ZIP-папку зі шкідливими програмами.

Про це у понеділок, 31 січня, попереджає урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

За інформацією, CERT-UA було попереджено чергову кібератаку на державні організації України.

«Зловмисники відправляють електронні листи від Національної служби здоров’я, до якого прикріпляють ZIP-архів зі шкідливими ПО. Якщо на комп’ютері розархівувати папку, то виконається powershell-команда. Вона, своєю чергою, призведе до завантаження і запуску шкідливої програми OutSteel, яка знайде та викраде потрібні документи з комп’ютера, а також завантажить і виконає шкідливу програму SaintBot», - повідомили в урядовій команді.

Також українцям порадили додатково відслідковувати з’єднання з публічним сервісом Discord, на якому і розмішений шкідливий ZIP-архів.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня відбулася найбільша за чотири роки кібератака в Україні. Вона торкнулася низки урядових сайтів, а також порталу «Дія». Дані українців, запевнили у СБУ, не постраждали.

Зазначимо, 19-річного студента з Києва викрили на збуті баз даних понад 20 млн. громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: