У МЗС України різко розкритикували наказ Путіна забезпечити соцвиплати жителям ОРДЛО

Читать на русском
У МЗС назвали ідею Путіна гібридною провокацією, спрямованою на ускладнення переговорів щодо Донбасу і роботи Нормандського формату
Ілюстративне фотоghall.com.ua

У Міністерстві закордонних справ оцінили доручення Путіна про соцвиплати в ОРДЛО. У міністерстві вважають, що такі дії Росії - це гібридна провокація.

Про це говориться у заяві на сайті МЗС.

Вказується, що такими методами окупанти примусово інтегрують населення ОРДЛО до складу Росії, змушуючи його просити російські документи, оскільки виплати отримають тільки власники російських паспортів. Решті жителів окупованих територій нічого не дадуть - їхня доля російських окупантів не цікавить.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

«Вимагаємо від РФ скасувати прийняте рішення, припинити подібні гібридні провокації та утримуватися від ускладнюючих дипломатичний процес кроків, перш за все в роботі нормандського формату і Тристоронньої контактної групи» - сказано в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, Російська насильницька паспортизація українських громадян на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей може послужити для РФ приводом напасти на Україну під виглядом «захисту» так званих «російських громадян» на цих територіях.

Раніше ми писали про те, що в Держдуму РФ внесли проєкт звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати псевдодержавні утворення проросійських бойовиків, позначені в цивілізованому світі, як терористичні організації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: