В ОРДЛО незаконно три роки тримають у СІЗО українця Боранова – омбудсмен

Читать на русском
Окупанти з ДНР понад три роки незаконно утримують у СІЗО у Донецькій області українського громадянина Станіслава Боранова.
фото Денісова facebook

Окупанти з «ДНР» понад три роки незаконно утримують у СІЗО у Макіївці Донецької області українського громадянина Станіслава Боранова, якого звинувачують у нібито «шпигунстві».

Про це повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

Арестович розповів, хто увійшов до списків пропонованого Україною обміну полоненими «60 на 60»Всього Україна має для обміну 310 осіб, в той час, як окупанти та росіяни утримують 427 громадян України

«35-річний Станіслав Васильович Боранов — незаконно утримується органами окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території Донецької області у слідчому ізоляторі, розташованому на території Макіївської виправної колонії №97. Він значиться там як Божок Олександр Анатолійович (09.05.1985р.). Йому повністю змінили прізвище, ім'я, по батькові та дату народження, щоб ніхто не міг його ідентифікувати», - написала омбудсмен.

За інформацією Денісової, Станіслав поїхав із Сумської області на роботу до Києва та зник. У рідних немає жодного зв'язку з ним, вони не бачилися вже понад 3 роки.

«Єдине, що їм відомо про жорстоке катування, яке зазнав Станіслав на території секретної в'язниці м. Донецька «Ізоляція»», - повідомила вона.

Денісова зазначила, що окупанти звинувачують Станіслава у нібито «шпигунстві».

«Звертаюся до керівництва МКЧХ в Україні терміново відвідати Станіслава Боранова у слідчому ізоляторі на території Макіївської виправної колонії №97», - підсумувала вона.

Нагадаємо, так званий суд в окупованому Криму продовжив на три місяці арешт українського журналіста Владислава Єсипенка.

Раніше Денісова повідомляла, що список полонених українців в ОРДЛО збільшився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: