Росія перекинула в ОРДЛО десятки тисяч найманців – Reuters

Читать на русском
Захід та Україна зі свого боку звинуватили Росію в тому, що вона готується до нового нападу на свого південного сусіда вже наступного місяця, що Москва заперечує.
З відкритих джерел

За останні тижні РФ перекинула на територію ОРДЛО десятки тисяч найманців – у такий спосіб Москва намагається посилити оборону проти Збройних сил України на тлі зростання напруженості у відносинах між РФ та Заходом.

Про це повідомляє Reuters.

Десятки тисяч регулярних російських військ було перекинуто на перевалочні пункти ближче до України, після чого РФ зажадала від Заходу термінових гарантій безпеки, покликаних запобігти використанню України та інших сусідніх країн як базу для нападу на неї.

Захід та Україна зі свого боку звинуватили Росію в тому, що вона готується до нового нападу на свого південного сусіда вже наступного місяця, що Москва заперечує.

Чотири джерела видання розповіли, що їм пропонували вирушити на Донбас вербувальники найманців. За їхніми словами, вербувальники не розкривали, кого вони представляють. При цьому вони відмовилися назвати своє ім'я, побоюючись за свою безпеку.

«Там аншлаг. Вони збирають усіх, хто має бойовий досвід», - розповіло джерело видання.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Росії розгорнулося активне вербування бойовиків для роботи на території окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: