Зеленський попросив іноземних послів не залишати Україну

Читать на русском
Зеленський нагадав, що загроза російського вторгнення висить над Україною, починаючи з 2014 року, і українська влада усвідомлює ризики ситуації
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з іноземними послами настійно попросив їх не залишати Україну через загрози швидкого російського вторгнення, оскільки це згубно позначиться на ситуації в цілому.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Нас не потрібно попереджати – нам потрібно допомагати. Як саме? Найпростіше - бути з нами, бути в Україні. Я дякую всім Вам, нашим друзям і партнерам, які сьогодні стоять з нами пліч-о-пліч. Дипломатичні місії яких в Україні продовжують працювати у звичайному режимі. Ця присутність - багатозначне і красномовніше тисячі слів. Я вдячний тим державам, які вже заявили про готовність надати Україні саме таку підтримку. Але ще одна форма допомоги, яка за своїм значенням не поступається озброєнню і фінансам – це світова впевненість в Україні. Сигнали про стабільність, надійність України як партнера. Тим більше коли для цього є всі підстави» - заявив він.

Зеленський нагадав, що загроза російського вторгнення висить над Україною, починаючи з 2014 року. Українська влада усвідомлює ризики нинішньої ситуації, однак сприяння паніці та стривоженості на цьому тлі завдає Україні не меншої шкоди, ніж могло б завдати пряме військове вторгнення Росії.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Більш точною інформацією володіє українська розвідка.

Також Зеленський заявив, що рівень ескалації на кордоні з Росією зараз не вищий, ніж був на початку 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: