Зустріч радників «нормандської четвірки»: опубліковано текст спільної заяви політиків

Читать на русском
Опубліковано текст Комюніке за підсумками переговорів політичних радників лідерів країн Нормандського формату.
фото: elysee.fr

У Парижі вчора, 26 січня, політичні радники лідерів «нормандської четвірки» вперше за довгий час погодили спільне комюніке й домовилися про наступну зустріч у Берліні через два тижні.

Про це йдеться на сайті президента Франції.

Зазначається, що переговори політичних радників «нормандської четвірки» тривали в Парижі понад 8,5 години.

Україну на зустрічі представляв глава Офісу президента Андрій Єрмак, Німеччину – зовнішньополітичний радник канцлера Єнс Плетнер, Францію – дипломатичний радник президента Еммануель Бонн, Росію – заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак.

«Радники глав держав та урядів N4 за участю представників МЗС зібралися в Парижі 26 січня 2022 року. Вони підтверджують, що Мінські домовленості є основою роботи Нормандського формату і мають намір зменшити наявні розбіжності на шляху вперед. Вони виступають за беззастережне дотримання режиму припинення вогню та повне дотримання заходів щодо зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, незалежно від розбіжностей щодо інших питань виконання Мінських домовленостей. Вони обговорили важливість Тристоронньої контактної групи та її робочих груп для активізації діяльності для швидкого прогресу в імплементації Мінських домовленостей. Вони домовилися зустрітися знову через два тижні у Берліні», – йдеться у тексті комюніке.

Нагадаємо, що переговори представників України, Німеччини, Франції та Росії відбулись у Парижі на тлі загострення ситуації біля українських кордонів. «Слово і діло» слідкувало за першими подробицями зустрічі.

Напередодні Єрмак спростував інформацію про те, що нормандські радники хочуть вибрати дату переговорів з псевдореспубліками.

Раніше ми повідомляли, що Єрмак розповів, як на зустрічі обговорювали тему військ РФ біля України.

Окрім цього, Єрмак заявив, що відбулася реанімація нормандського формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: