Канада може допомогти Україні озброїти Сили тероборони – ЗМІ

Читать на русском
Канада розглядає можливість відправити в Україну партію стрілецької зброї на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення.
24tv.ua

Канада розглядає можливість відправити в Україну партію стрілецької зброї на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення.

Про це пише канадський телерадіомовник CBC.

У виданні зазначають, що з власних джерел їм стало відомо, що Києву можуть відправити стрілецьку зброю, а також захисні жилети та окуляри. Вони будуть частиною пакету «летального і нелетального спорядження».

Допоки остаточне рішення щодо пакета допомоги ще не ухвалили. Про нього можуть оголосити після віртуального засідання уряду наступного тижня.

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

«Допомога, ймовірно, включатиме оснащення для нової гілки Збройних сил України — Сил територіальної оборони. Але наразі не зрозуміло, чи направить Канада додаткові війська для навчання цих нерегулярних сил», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Кабмін затвердив порядок застосування загонами територіальної оборони особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань. Відповідну постанову опубліковано на сайті КМУ у четвер, 20 січня.

Раніше повідомляли, що Міноборони сформує понад 150 батальйонів тероборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: