Канада перекинула в Україну підрозділи спеціального призначення – ЗМІ

Читать на русском
Перед підрозділом стоїть завдання насамперед розробити план евакуації дипломатичного персоналу посольства країни з Києва
Ілюстративне фотоvoennoedelo.com

Міністерство оборони Канади на тлі зростання напруженості між Україною і Росією вирішило захистити своїх дипломатів. В Україну відправлено загін сил спеціального призначення зі складу канадського полку спеціальних операцій.

Про це повідомив телеканал Global News з посиланням на власні джерела.

«Розгортання невеликого контингенту канадського полку спецоперацій відбулося у зв'язку з тим, що дипломатичні переговори, спрямовані на запобігання збройного конфлікту в Україні, зайшли в глухий кут, а близько 100 тисяч російських військовослужбовців залишаються на кордоні з Україною» - сказано в повідомленні.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Джерела телеканалу, які розповіли про перекидання канадського спецназу в Україну, розповіли, що перед підрозділом стоїть завдання насамперед розробити план евакуації дипломатичного персоналу посольства країни з Києва в разі російського нападу. Поки невідомо, чи входить в завдання спецназу надання допомоги українським військовим.

При цьому уряд і Канадська армія не відреагували на прохання журналістів дати їм офіційний коментар з приводу відправки спецназу в Україну.

Нагадаємо, Велика Британія надасть Україні протитанкове озброєння, щоб Збройні Сили України могли оборонятися від російського вторгнення більш ефективно. Поставки британських протитанкових засобів дозволять ЗСУ у разі війни ефективно боротися з російською бронетехнікою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: