Активність РФ на кордоні: Канада планує збільшити військову допомогу Україні

Читать на русском
Канада планує відправити в Україну до кордону з Росією кілька сотень своїх військовослужбовців.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Уряд Канади розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі агресивної активності Росії на кордоні.

Про це пише газета The Globe and Mail.

Згідно з даними двох джерел видання, нещодавно призначена на посаду міністра національної оборони Канади Аніта Ананд розглядає можливість зміцнення військового контингенту в Україні. Один з них - направлення кількох сотень канадських військовослужбовців.

Перед війною: які запитання викликають дані про російське вторгненняДані про російське вторгнення, що готується, викликають деякі запитання, які саме ‒ читайте у матеріалі.

Також канадський уряд вивчає варіант перекидання в Україну з Румунії своїх винищувачів CF-18, а також направлення до Чорного моря бойового корабля Військово-морських сил Канади.

Нагадаємо, що раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

Загроза вторгнення Росії в Україну: що кажуть дані розвідкиРосія може готувати напад на Україну на початку 2022 року, вважає розвідка. Скільки на нашому кордоні російських військ та техніки – на інфографіці.

При цьому, міністр оборони Олексій Резніков вкрай скептично висловився про можливість перемоги Росії у війні з Україною. Глава оборонного відомства не вірить, що це можливо.

Також, перший віцеспікер Олександр Корнієнко пояснив, що робитиме парламент у разі російського вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: