Резніков розповів, як йдуть справи з військовими постачаннями озброєння від союзників України

Читать на русском
Зараз Україна веде подальші переговори, щоб закрити за рахунок постачань з-за кордону всі потреби ЗСУ в озброєннях
Олексій РезніковYouTube

Сполучені Штати та Велика Британія поставили Україні велику кількість озброєння, про яке Збройні сили давно мріяли. Проте точні обсяги та види переданої зброї поки будуть зберігатися в таємниці.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

«Я з першого дня веду переговори з нашими партнерами. Наслідки Ви бачите - це літаки, які прилітають з Лондона, два літаки з США прилетіли, а завтра зустрічаємо третій літак за допомогою» - розповів він.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Резніков додав, що Україна веде подальші переговори, щоб закрити за рахунок постачань з-за кордону всі потреби ЗСУ в озброєннях, проте говорити про якісь деталі відмовився.

«Але повірте, в тій допомозі вже є багато цікавих речей, про які ми мріяли раніше» - підкреслив він.

Нагадаємо, 23 січня другий літак з партією військової допомоги від США приземлився в Україні. На борту літака знаходиться понад 80 тонн озброєння для ЗСУ.

Допомагають Україні також інші країни. Естонія готова передати велику кількість протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні в самі стислі терміни після того, як це дозволять США.

Велика Британія готова передати Україні ще більше зброї, щоб спробувати запобігти будь-якому можливому вторгненню Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: