США розглядають військові заходи проти РФ у разі ескалації в Україні

Читать на русском
Сполучені Штати розглядають не лише економічні, а й військові заходи проти Росії у разі подальшого вторгнення її військ до України.
GettyImages

Сполучені Штати розглядають не лише економічні, а й військові заходи проти Росії у разі подальшого вторгнення її військ до України.

Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Посол США в ООН висловила надію, що Москва не буде переходити кордони України й ситуація не погіршиться. США враховують всі можливі сценарії та не виключають силових дій у разі потреби.

«Ми продовжуємо працювати з Росією дипломатично, сподіваємося знайти вирішення цієї проблеми, але якщо ми зазнаємо невдачі, ми відповімо на всі дії, які Росія зробить проти України», – розповіла вона.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Зауважимо, що США з 2014 року надають фінансову та військову підтримку Україні.

«Ми надали їм майже 2,7 мільярда доларів на підтримку їхніх військових. Зовсім нещодавно, під час візиту держсекретаря Блінкена до України, ми оголосили про додаткове фінансування, і ми продовжимо надавати спорядження українцям», – додала Томас-Грінфілд.

Нагадаємо, в Україну в суботу, 22 січня, із США прибула перша партія військової допомоги для ЗСУ на суму 200 млн доларів.

Додамо, Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: