Олімпіада в Китаї ніяк не завадить російським планам вторгнення – Блінкен

Читать на русском
Блінкен вважає, що Олімпійські ігри в Китаї нічого не значать для Росії й вона не буде коригувати плани вторгнення через них
Ентоні БлінкенРадіо Азаттик

Олімпійські ігри 2022 року, які будуть проводитися в Пекіні, жодним чином не вплинуть на агресивні плани Росії щодо України. Війна проти України та вторгнення на її територію відбуватиметься відповідно до планів президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в ефірі телеканалу CBS.

«Я так не думаю. Я думаю, що Росія буде приймати свої рішення, грунтуючись на розрахунках президента Путіна про те, що в його інтересах. Ми дуже старанно працюємо над тим, щоб вплинути на цей розрахунок, пропонуючи як дипломатичний шлях вперед, який міг би зміцнити колективну безпеку для всіх нас, так і шлях оборони та стримування» - сказав він.

Уроки русофобії від Володимира Путіна. Колонка Леоніда ШвецяДо Володимира Путіна в Україні позитивно ставляться 15 відсотків опитаних. Це чимало, зважаючи на восьмий рік війни.

Раніше в США заявили про те, що вторгненням буде вважатися, якщо хоч один військовий РФ перетне кордон України.

Британський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну.

У Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу в Києві після того, як російські війська окупують країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: