Лондон готує санкції проти Росії на випадок вторгнення в Україну

Читать на русском
Британський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну.
Getty Images

Британський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє The Telegraph.

Відомо, що Британія розгляне «ядерний» варіант підтримки відсторонення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що можливі санкції повинні включати російський газопровід «Північний потік-2». Джонсон планує провести переговори з лідерами G7, щоб завершити формування санкційної коаліції для прийняття цілеспрямованих заходів проти олігархів, що підтримують Путіна.

Уроки русофобії від Володимира Путіна. Колонка Леоніда ШвецяДо Володимира Путіна в Україні позитивно ставляться 15 відсотків опитаних. Це чимало, зважаючи на восьмий рік війни.

Плани ввести санкції проти Росії підтвердив також віце-прем'єр Британії Домінік Рааб.

«Якщо Росія зробить цей крок, щоб спробувати вторгнутися, а також встановити маріонетковий режим, будуть дуже серйозні наслідки», – зауважив він.

Нагадаємо, 22 січня в Міністерстві закордонних справ Великобританії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу в Києві після того, як російські війська окупують країну. Згідно з британськими даними, до його складу увійшли українські опозиційні проросійські політики, а також чиновники часів Януковича, які переховуються у РФ.

У Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували інформацію зовнішньополітичного відомства Великобританії. Там назвали цю заяву «фейком і дезінформацією».

Натомість джерела американського ЗМІ, поінформовані про розвідувальні дані, підтвердили, що США володіють подібними до Великобританії даними про плани Кремля щодо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: