У Держдепартаменті спростували підготовку до евакуації дипломатів з України

Читать на русском
Джерело з американського зовнішньополітичного відомства пояснило, що мова йде про традиційне для США планування на випадок погіршення ситуації з безпеки в Україні
Держдепартамент СШАGetty Images

У Державному департаменті США заявили, що інформація деяких американських ЗМІ щодо підготовки евакуації дипломатів зі складу посольства США в Україні є неправдивою.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на власні джерела в Держдепартаменті.

Так, чиновник Держдепартаменту розповів виданню, що ніяких наказів про евакуацію посольство не отримувало. А ще одне джерело з американського зовнішньополітичного відомства пояснило, що мова йде про традиційне для США планування на випадок погіршення ситуації з безпеки в Україні - тобто, щоб у разі екстреної ситуації дипломати та громадяни Сполучених Штатів на українській території знали, що їм робити.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Ми вже знаходимося на четвертому рівні щодо рекомендацій з приводу подорожей в Україну через COVID і порадили громадянам США бути поінформованими про повідомлення про те, що Росія планує значні військові дії проти України. Якщо буде рішення змінити нашу позицію щодо американських дипломатів та їх сімей, американські громадяни не повинні очікувати, що будуть евакуації за підтримки Уряду США. Зараз для підтримки вильотів доступні комерційні рейси» - заявив він.

Нагадаємо, раніше американський телеканал CNN повідомив, що США поінформували Україну про можливий початок евакуації членів сімей дипломатів з посольства в Києві вже наступного тижня.

Напередодні видання Bloomberg повідомило, що Держдеп США розглядає можливість евакуації з території України членів сімей своїх дипломатів у зв'язку з можливою загрозою з боку Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: