Держдепартамент дозволив дипломатам посольства США в Україні «добровільну евакуацію»

Читать на русском
Зазначається, що таке рішення ухвалили через збереження високого рівня загрози військових дій РФ проти України
Держдепартамент СШАФото ТАСС

Державний департамент США дозволив «добровільний від'їзд» додому співробітників посольства США в Україні та американських громадян, а також віддав розпорядження евакуювати з України сім'ї дипломатів.

Про це повідомляється у заяві Держдепартаменту на офіційному сайті відомства.

Зазначається, що таке рішення ухвалили через збереження високого рівня загрози військових дій РФ проти України. Громадяни США, які перебувають в Україні та не є співробітниками дипломатичного корпусу або членами їх сімей, повинні негайно розглянути можливість виїзду з країни з використанням комерційних або інших транспортних засобів.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Є повідомлення, що Росія планує серйозні військові дії проти України. Умови безпеки, особливо вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму та на сході України, контрольованому Росією, непередбачувані та можуть різко погіршитися. По всій Україні, в тому числі в Києві, регулярно проходять демонстрації, що часом переходять у насильство» - сказано в повідомленні Держдепартаменту.

Зазначимо, що ще 22 січня в Держдепартаменті США запевняли, що інформація деяких американських ЗМІ щодо підготовки евакуації дипломатів зі складу посольства США в Україні є неправдивою.

Нагадаємо, раніше американський телеканал CNN повідомив, що США поінформували Україну про можливий початок евакуації членів сімей дипломатів з посольства в Києві вже наступного тижня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: