«Редколегія» на Skrypin.ua: суд над Порошенком, звернення Зеленського та перемовини Блінкена з Лавровим

Читать на русском

У Редколегії 21 січня ведучі разом із гостями студії обговорять головні новини тижня, що минає - суд над Петром Порошенком і звернення Зеленського до українців.
Редколегія

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Катерина Супрун та Роман Скрипін обговорюватимуть головні теми тижня, що минає, разом із Сергієм Грішиним («Ісландія») та Романом Кульчинським («Texty.org.ua»).

Під час сьогоднішнього ефіру мова йтиме про наступні теми:

  • суд над п'ятим президентом Петром Порошенком та обрання йому запобіжного заходу;
  • звернення президента Володимира Зеленського до українців із закликом не панікувати та не накручувати себе через новини про можливе вторгнення російських військ в Україну;
  • перемовини держсекретаря США Ентоні Блінкена із головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

РЕДКОЛЕГІЯ: Реформований суд для Порошенка / Зеленський не панікує / Блінкен VS Лавровskrypin.ua

Зазначимо, Печерський райсуд Києва 19 січня обрав запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку у так званій вугільній справі. Його відпустили під особисте зобов'язання.

21 січня Офіс генпрокурора вніс апеляційну скаргу на рішення суду щодо застосування запобіжного заходу щодо колишнього президента Петра Порошенка у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, 19 січня через загрозу агресії Росії щодо України президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Президент закликав українців не панікувати через новини щодо можливого вторгнення російських військ в Україну.

«Усім нашим громадянам, особливо похилого віку, треба це зрозуміти, треба видихнути, заспокоїтися. Усім нашим партнерам бути дієвими і не на словах. Важливою є не тільки інформація про те, що робитиме світ», - додав Зеленський.

Президент також заявив, що Україна не хоче війни, однак має завжди бути готовою до неї.

Сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен за підсумками переговорів із Сергієм Лавровим повідомив про те, що американський лідер Джо Байден готовий до переговорів зі своїм російським колегою Володимиром Путіним - діалог відбудеться у разі, якщо в ньому виникне необхідність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: