Байден дуже скептично оцінив перспективу вступу України до НАТО

Читать на русском
Байден запевнив, що повідомив про безрадісну перспективу для України щодо членства НАТО президенту Росії Володимиру Путіну
Джозеф БайденGetty Images

Україні в найближчі роки шлях до НАТО не світить - навряд чи їй вдасться стати членом Альянсу. Цьому є певний набір причин.

Про це заявив президент США Джозеф Байден на пресконференції у Білому домі.

«Приєднання України до НАТО найближчим часом малоймовірне» - сказав він у відповідь на поставлене журналістами питання.

Без прориву та конкретики: як пройшли переговори між Росією та США у ЖеневіЯкими були результати переговорів у Женеві між Росією та США та що про зустріч пишуть західні ЗМІ, читайте у матеріалі.

Байден запевнив, що повідомив про безрадісну перспективу для України щодо членства НАТО президенту Росії Володимиру Путіну під час переговорів. Однак причинами, які не дають Україні вступити в НАТО, Байден чомусь назвав те, що Україна нібито не виконала необхідні для вступу в Альянс вимоги.

При цьому американський президент не виключив вступу України в НАТО коли-небудь пізніше, але нагадав, що для членства країни в Альянсі потрібна підтримка всіх інших членів військового блоку.

Нагадаємо, за підсумками першого раунду переговорів у Женеві Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна і Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Своєю чергою, в США поки не бачать можливості в питанні розширення НАТО. Водночас США і європейські союзники залишаються прихильні до діалогу.

Генсек НАТО Столтенберг раніше також заявляв, що Росія не має права вето з питання вступу України в НАТО. Це буде вирішувати тільки Альянс.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: