Пєсков звинуватив НАТО у «вторгненні в Україну» та «створенні напруги» навколо Росії

Читать на русском
У створенні напруги спікер Кремля звинуватив НАТО, яке нібито винне у виникненні недружньої атмосфери навколо РФ в регіоні
Дмитро ПєсковФото РІАН

Росія вважає за необхідне залишити свої війська біля кордонів України, оскільки НАТО нібито здійснює «вторгнення» в українські межі. Росія цього терпіти не має наміру, це «червона риса» для Москви.

Про це заявив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков в інтерв'ю американському телеканалу CNN, повідомляє РІА Новини.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчанням українських військових тощо... І це було головною причиною, по якій президент Путін сказав: хлопці, для нас це реальна загроза. І це реальна загроза стабільності та безпеки в Європі та європейській архітектурі безпеки» - заявив він.

Пєсков додав, що війська Росії - це нібито просто запобіжний захід і реакція на напругу в регіоні. При цьому в створенні напруги спікер Кремля звинуватив НАТО, яке нібито винне у виникненні недружньої атмосфери навколо РФ в регіоні.

«Сфабрикувати вторгнення в Україну»: американська розвідка дізналася про спецоперацію Росії на ДонбасіВторгнення Росії в Україну. Москва хоче провести на українському Донбасі спецоперацію під прапором чужої країни. Це з'ясувала розвідка США.

За його словами, Росія не зацікавлена у військовому вирішенні питання, але прийме контрзаходи в разі спроб Альянсу розширитися на схід.

Нагадаємо, раніше Пєсков заявив, що Росія не збирається нападати на Україну. При цьому, він не виключив можливості розміщення наступального озброєння на території України. Також Пєсков заявив про високу напругу на кордоні з Україною, і про наміри Росії отримати «дуже конкретну відповідь на свої дуже конкретні пропозиції».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: