Росія сама мотивує сусідні країни ставати членами НАТО – Кулеба

Читать на русском
Міністр зазначив, що Росія сама винна в бажанні країн східної Європи стати членами НАТО. РФ десятки років скрупульозно створювала конфліктний пояс навколо своїх кордонів
Дмитро КулебаReuters

НАТО - це не агресивний альянс, як це намагається виставити Росія. Кожна країна сама вирішує, вступати туди, чи ні. І дії Росії більше мотивують країни на вступ до НАТО, ніж стримують це бажання.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню Bild.

Міністр зазначив, що Росія сама винна в бажанні країн Східної Європи стати членами НАТО. РФ десятки років скрупульозно створювала конфліктний пояс навколо своїх кордонів і постійно підривала безпеку сусідніх держав. Немає нічого дивного в тому, що сусіди Росії хочуть захистити себе.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«НАТО - це оборонний альянс, який не змушує жодну країну вступати. Парадокс полягає в тому, що сусідні з Росією країни мотивовані діяльністю Кремля прагнути до колективної безпеки в НАТО... Якщо Путін хоче зрозуміти, чому його сусіди прагнуть до членства в НАТО, йому достатньо лише подивитися в дзеркало» - резюмував міністр.

Нагадаємо, в Росії після того, як переговори з представниками США і НАТО в Женеві не прийшли до якогось влаштовує обидві сторони підсумку, очікують письмових відповідей на російські пропозиції з безпеки.

Нагадаємо, ще в грудні 2021 року Росія зажадала від НАТО і США гарантувати неприєднання України до Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: