Зеленський-Байден-Путін: у РФ висловилися щодо ініціативи президента України

Читать на русском
У Кремлі не бачать сенсу у проведенні саміту за участю президента Росії Володимира Путіна, і президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського.
фото tass.ru

У Кремлі не бачать сенсу у проведенні саміту за участю президента Росії Володимира Путіна, і президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського, який і виступив із такою ініціативою.

Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у понеділок, 17 січня, пише російське видання ТАСС.

«Він досить простий»: у РНБО озвучили «план Путіна» щодо УкраїниПлан Путіна щодо України – це внутрішня дестабілізація ситуації у нашій країні. Він хоче знищити Україну як державу, заявив секретар РНБО Данілов.

«Навіщо залучати Сполучені Штати, щоб обговорювати двосторонні російсько-українські відносини, коли вони повністю і зараз індексовані на хід виконання Мінських домовленостей, тобто, точніше, на відсутність ходу? Не думаю, що для цього потрібні Сполучені Штати Америки», - сказав Пєсков.

Він додав, що якщо Зеленський хоче обговорити тему Донбасу, то в Кремлі не розуміють, що саме українська сторона хоче обговорювати з Росією щодо цього, бо «Росія не є стороною конфлікту».

«Там питання – щодо Донбасу чи не щодо Донбасу. Якщо я правильно пам'ятаю, не було жодного уточнення, про що пропонується поговорити у складі трьох», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Володимир Зеленський запропонував американському президенту Джо Байдену провести тристоронні переговори з російським лідером Володимиром Путіним як варіант - у форматі онлайн-саміту. Про це розповів голова ОПУ Андрій Єрмак.

У грудні Путін та Байден двічі говорили телефоном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: