Останні чотири літаки: РФ завершила виведення сил ОДКБ із Казахстану

Читать на русском
З Нур-Султана та Алмати вилетіли останні чотири військово-транспортні літаки Росії з військовими на борту.
фото mil.ru

З Нур-Султана та Алмати вилетіли останні чотири військово-транспортні літаки Росії з військовими на борту в рамках виведення «миротворців» ОДКБ з Казахстану.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони РФ у середу, 19 січня.

Більш ніж 150 українців залишили Казахстан – МЗСУ відомстві зазначили, що з 9 січня відновилися регулярні рейси за маршрутом Нур-Султан – Київ, а з 13 січня розпочав роботу у штатному режимі міжнародний аеропорт Алмати.

«Чотири літаки військово-транспортної авіації (ВТА) ВКС Росії з російськими миротворцями на борту вилетіли з міст Нур-Султан та Алмати Республіки Казахстан. На цих літаках повернуться додому останні підрозділи миротворців та командування російським миротворчим контингентом на чолі з генерал-полковником Андрієм Сердюковим», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони РФ уточнили, що раніше літаками військово-транспортної авіації ВКС Росії додому повернулися миротворчі контингенти Вірменії, Білорусі та Таджикистану. Миротворці з Киргизії повернулися додому маршем у складі колони зі штатною технікою та озброєнням.

«Літаками військово-транспортної авіації Міноборони Росії Іл-76 і Ан-124 для повернення миротворців ОДКБ додому було виконано понад 100 рейсів з Казахстану в Підмосков'я, міста Іваново, Ульяновськ, Єреван, Душанбе, Мінськ», - додали у відомстві.

Нагадаємо, у Казахстані 2 січня розпочалися масові протести через різке здорожчання зрідженого газу. Президент Казахстану попросив ввести війська ОДКБ.

13 січня у Казахстані розпочалося виведення військ ОДКБ.

За офіційними даними, всього за час протестів загинуло понад 200 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: