Більш ніж 150 українців залишили Казахстан – МЗС

Читать на русском
У відомстві зазначили, що з 9 січня відновилися регулярні рейси за маршрутом Нур-Султан – Київ, а з 13 січня розпочав роботу у штатному режимі міжнародний аеропорт Алмати.
телеканал Дім

На тлі масових акцій протесту в Казахстані, в Україну повернулися 152 громадянина країни.

Про це повідомили Українські новини у Міністерстві закордонних справ у вівторок, 18 січня.

«Наразі авіакомпанією Air Astana виконано чотири авіарейси до міста Києва (три рейси з м. Нур-Султан та один рейс – із Алмати), якими в Україну повернулися 152 громадяни України», - зазначають у МЗС.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Окрім цього, у відомстві зазначили, що з 9 січня відновилися регулярні рейси за маршрутом Нур-Султан – Київ, а з 13 січня розпочав роботу у штатному режимі міжнародний аеропорт Алмати.

За інформацією посольства України в Казахстані, більшість українців, які зверталися до дипустанови за допомогою у виїзді з країни, вже повернулися до України або перебронювали квитки на найближчі міжнародні рейси.

Нагадаємо, 2 січня у Казахстані розпочалися протести через різке подорожчання зрідженого газу. Вони розповсюдилися по всій країні.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, як може позначитися на Україні ситуація з протестами в Казахстані та, зокрема, використання місії ОДКБ, у якій переважають війська РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: