Бойовики Донбасу готують провокацію: на Водохреща можуть обстріляти вірян

Читать на русском

Бойовики можуть розпочати обстріл із ворожого опорного пункту, який розташований на території шахти імені Челюскінців за два кілометри від ставка.
Міноборони

На Донбасі на Водохреща можлива провокація – бойовики готують обстріл вірян на території ставка Цегляний у Петрівському районі.

Про це повідомляє сьогодні пресслужба Центру стратегічних комунікацій.

«Метою провокації може бути звинувачення українських військових у нападі, щоб створити привід для ескалації», - пише пресслужба.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Бойовики можуть розпочати обстріл із ворожого опорного пункту, який розташований на території шахти імені Челюскінців за два кілометри від ставка. Щоб замаскувати постріли – окупанти готуються включити головний вентилятор шахти, який вже давно не функціонує (15 січня його включали з невідомих причин на декілька годин).

«Крім того, російські сили можуть підлаштувати вибух самої шахти озброєнням, забороненим Мінськими домовленостями», - додає пресслужба.

Раніше ми писали, що в РФ задумали повторити сценарій 2014 року і хочуть провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоб створити привід для збройного вторгнення на територію України. Про це заявив американський радник із національної безпеки Джейк Салліван.

Перед Новим роком у РНБО заявляли, що ситуація біля кордонів України є відносно спокійною. Передумов для вторгнення з боку РФ, за даними української розвідки, не спостерігалося.

Перед цим у РНБО оцінили, скільки військових РФ може знадобитися для вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: