Кремль відповів на «18 сценаріїв США у разі вторгнення Росії»

Читать на русском
У Путіна прокоментували слова заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд про 18 сценаріїв дій США у разі нападу Росії на Україну.
Фото: Володимир Андрєєв URA.RU

У Путіна прокоментували слова заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд про 18 сценаріїв дій США у разі нападу Росії на Україну.

Про це пише ТАСС у понеділок, 17 січня, цитуючи прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За його словами, Москва також ставить питання у сфері безпеки та розглядає різні сценарії подальших дій, проте їх менше, ніж у США.

«Безумовно, в контексті нинішньої ситуації, звісно, ​​Росія думає про те, як забезпечити власну безпеку. Ми знаємо від пані Нуланд, що США мають 18 сценаріїв. Ми також різні сценарії розглядаємо. Вважаємо, що насправді їх має бути набагато менше, тому що постановка питання гранично коректна у нас... Задане питання гранично пряме і гранично конкретно сформульоване», - сказав Пєсков.

За його словами, у подібних питаннях не стоїть завдання «робити складним те, що, можливо, настільки складним не є».

«Ми сподіваємося, що, як і говорилося вже нашими американськими співрозмовниками, цього тижня щось їм вдасться сформулювати письмово», - додав Пєсков.

Нагадаємо, минулого тижня держсекретар США Вікторія Нуланд в інтерв'ю газеті Financial Times заявила, що США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення РФ в Україну.

Перед цим американська розвідка повідомила, що дізналася про плани Росії провести спецоперацію на Донбасі та сфабрикувати вторгнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: