У Сенаті США пояснили, чому санкцій проти «Північного потоку-2» не буде

Читать на русском
У Білому домі не хочуть втратити такий зручний інструмент, як постійна санкційна загроза, що нависла над ПП-2
Джин ШахінReuters

Найближчим часом не варто чекати від США якоїсь діяльності щодо санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2». У Сенаті США вважають, що зараз не час для таких обмежень.

Про це заявила сенатор від Демократичної партії Джин Шахін, повідомляє УНІАН.

Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Києві Шахін розповіла, що введення санкцій проти ПП-2 відкладено, оскільки такий крок може зруйнувати єдність США, Німеччини та союзників в Європі в той момент, коли вони повинні єдиним фронтом стояти проти агресивних намірів Росії. Крім того, в Білому домі не хочуть втратити такий зручний інструмент, як постійна санкційна загроза, що нависла над ПП-2.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Справедливо сказати, що Конгрес виступає проти газопроводу... Ми розглядаємо його як довгострокову енергетичну загрозу для Європи. Проте зараз пріоритет - відправити важливе повідомлення Володимиру Путіну і Росії, і треба триматися якомога ближче з нашими союзниками, коли ми будемо надсилати узгоджене повідомлення», - сказала сенатор.

Нагадаємо, 13 січня Сенат США провалив законопроєкт про санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», який запропонував член Республіканської партії Тед Круз. У законодавчому органі не вистачило голосів, оскільки проти виступили сенатори від Демократичної партії.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена активно виступала проти введення санкцій проти ПП-2. Представник Державного департаменту США Нед Прайс також виступив проти нових санкцій по «Північному потоку-2». На його думку, ця поправка нібито може послабити відносини США з союзниками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: