Росія шантажує Європу за допомогою «Північного потоку-2» – ексглава МЗС Польщі

Читать на русском
Проти ПП-2 повинні бути негайно введені найширші та масштабні санкції, як і проти оточення Путіна і самого російського президента
Північний потік-2Фото ТАСС

Росія використовує газопроводи для шантажу всієї Європи. Будь-які російські газопроводи повинні бути заборонені, оскільки це геополітичні, а не економічні проєкти.

Про це заявив колишній глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в коментарі El Confidencial.

На думку польського чиновника, російський газопровід «Північний потік-2» - один з найбільш агресивних російських інструментів для дестабілізації Європи та залякування її енергетичною кризою. Тому проти ПП-2 повинні бути негайно введені найширші та масштабні санкції, як і проти оточення Путіна і самого російського президента.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Можливо, нам потрібно ввести більше санкцій, ніж у 2014 році. Ми повинні покарати знаменитостей, які підтримують Путіна: бізнесменів, спортсменів, художників або вчених, які подорожують і беруть участь Скрізь без будь-яких наслідків» - сказав він.

Нагадаємо, «Газпром» 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про старт заповнення газом першої нитки ПП-2 стало відомо на початку жовтня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. однак сертифікація була припинена.

Німецький регулятор заявив, що рішення про сертифікацію російського трубопроводу «Північний потік-2» не буде прийнято у першій половині 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: