У Німеччині генсек правлячої партії закликав не змішувати «Північний потік-2» з політикою

Читать на русском
Генеральний секретар Соціал-демократичної партії, яка очолює коаліційний уряд Німеччини, заявив, що питання трубопроводу Північний потік-2 не слід змішувати з політикою.
Фото DW

Генеральний секретар Соціал-демократичної партії, яка очолює коаліційний уряд Німеччини, заявив, що питання трубопроводу «Північний потік-2» не слід змішувати з політикою.

Про це Кевін Кюнерт заявив в інтерв'ю Reuters.

Кюнерт вважає, що «Північний потік – 2» не слід змішувати з реакцією на розбіжності між Росією та Україною і питаннями прав людини, у яких Берлін має чіткі позиції та дипломатичні стратегії.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Північний потік – 2», так би мовити, майже підключений до мережі, і лише відсутність юридичних дозволів перешкоджає остаточному запуску. На якомусь етапі в такому обговоренні має бути політичний та юридичний мир», – розповів він.

Нагадаємо, «Газпром» 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про старт заповнення газом першої нитки ПП-2 стало відомо на початку жовтня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Проте сертифікацію було призупинено.

Німецький регулятор заявив, що рішення про сертифікацію російського трубопроводу «Північний потік-2» не буде ухвалено у першій половині 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», щоб не допустити його запуск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: