США погоджують новий пакет військової допомоги для України – NBC

Читать на русском
США налаштовані на те, щоб знизити присутність російських і американських військ у Східній Європі, а також на посилення можливостей ЗСУ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Адміністрація президента США Джозефа Байдена погоджує новий пакет військової допомоги для посилення Збройних сил України. США і НАТО можуть надати у складі цього пакету для України зенітно-ракетні комплекси Stinger, які дозволяють боротися з БПЛА і вертольотами.

Про це повідомляє американський телеканал NBC News з посиланням на власні джерела.

США налаштовані на те, щоб знизити присутність російських і американських військ у Східній Європі.

Які види летальної зброї є у ЗСУЯкі основні види летальної зброї є у розпорядженні Збройних сил України, дивіться на інфографіці.

«Переговори можуть потенційно стосуватися масштабів проведених обома країнами військових навчань, кількості американських військ, дислокованих в країнах Балтії та Польщі, завчасного повідомлення про пересування сил і російських ракет Іскандер, здатних нести ядерну зброю, на російській Калінінградській території між Польщею і Литвою» - сказано в повідомленні.

Передбачається, що варіанти досягнення цієї мети будуть, серед інших питань, обговорюватися на переговорах з Росією 10-13 січня.

Нагадаємо, планується, що у 2022 році Сполучені Штати Америки в рамках військової допомоги передадуть Військово-Морським силам України патрульні катери типу Mark VI. Катерів має бути три, але можуть передати й більше.

Крім цього, Україна і США обговорюють можливість передачі українським Збройним силам військової допомоги, що раніше призначалася Афганістану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: