Велика Британія надасть Україні озброєння для боротьби з російськими танками

Читать на русском
З першими протитанковими системами в Україну відправляться інструктори, які навчать ЗСУ поводженню з ними
Ілюстративне фотоІнтерфакс-Україна

Велика Британія надасть Україні протитанкове озброєння, щоб Збройні Сили України могли оборонятися від російського вторгнення більш ефективно. Поставки британських протитанкових засобів дозволять ЗСУ у разі війни ефективно боротися з російською бронетехнікою.

Про це заявив Міністр оборони країни Бен Уоллес, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Ми прийняли рішення поставляти в Україну легкі протитанкові оборонні системи озброєння» - заявив він.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Уоллес розповів, що з першими протитанковими системами в Україну відправляться інструктори, які навчать ЗСУ поводженню з ними. Кількість і тип озброєння, що відправляється, не розголошуються, Уоллес додав, що ці системи призначені для оборони, а не для агресивних дій.

При цьому засновник видання Conflict News Кайл Глен пише про те, що перші британські літаки з військовою допомогою вже відправлені в Україну. При цьому Британська Авіація демонстративно облітає повітряний простір Німеччини, яка постійно блокує військову допомогу Україні по лінії НАТО.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив, що Сполучені Штати Америки в майбутньому збільшуватимуть обсяги військової допомоги, яку надають Україні.

Також в США група республіканських конгресменів має намір внести законопроєкт, оголошує Україну країною «НАТО-плюс» та ініціює перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: