Україна може обійти протидію Німеччині при отриманні військової допомоги – експерт

Читать на русском
Німеччина не може заблокувати надання Україні безоплатної військової допомоги. Таким чином, її заборону можна легко обійти
Ілюстративне фотоПосольство США в Україні

Німеччина блокує придбання Україною озброєння і спорядження у країн-членів НАТО, діючи в інтересах Росії. Однак Україна може не тільки легко обійти блокування з боку Німеччини, а й отримати все необхідне безкоштовно.

Про це розповів військовий експерт Юрій Кочевенко в коментарі виданню Обозреватель.

«Якщо ми щось у когось хочемо купити, то ми цього зараз зробити не можемо. Тому що нам Німеччина на натовському майданчику все блокує. Думаю, справжня причина - це російське лобі в Німеччині, яке таким чином заважає Україні просто бути сильнішою. Але самі німці це дивним чином пов'язують з небажанням ескалації конфлікту» - розповів він.

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

Кочевенко звернув увагу на один важливий момент-Німеччина не може заблокувати надання Україні безоплатної військової допомоги. Таким чином, її заборону можна легко обійти.

«Я знаю, що вже і Литва, і Латвія говорили про те, що готові надати Україні військову допомогу. Крім того, є досить великий військовий вантаж, який США закупили та підготували для афганської армії. Там тисячі тонн боєприпасів радянського калібру, є вертольоти. Україна включилася в боротьбу за нього» - додав експерт.

Нагадаємо, в уряді Німеччини розповіли, як допомагають Україні і без поставок зброї. Про це заявили в німецькому уряді після слів посла України Андрія Мельника перестати блокувати поставки зброї.

Раніше повідомлялося, що в МЗС заявили, що влада України планує відновити переговори про постачання озброєнь з новим урядом Німеччини. Однак посол Мельник заявив, що новий уряд ФРН не дасть Україні зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: