Ще дві «червоні лінії»: Лавров зробив нову заяву щодо НАТО та України

Читать на русском
Для Росії неприйнятним є як вступ України до НАТО, так і розміщення на її території військових об'єктів країн Альянсу. Це червоні лінії, заявив голова МЗС РФ Лавров.
фото REUTERS

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про нові дві «червоні лінії» для Кремля у питанні вступу України до НАТО.

Про це пишуть російські РИА Новости.

Напасти не можна відступити: як Кремль сам загнав себе у кутПогрожуючи Сполученим Штатам та НАТО, Кремль загнав себе у ситуацію, в якій немає добрих рішень.

За його словами, для Москви категорично неприйнятним є як вступ України до НАТО, так і розміщення на її території військових об'єктів країн Альянсу.

«Ми категорично не приймаємо появи прямо на наших кордонах Північноатлантичного альянсу, тим більше з урахуванням того курсу, який проводить українське керівництво, і колишнє, і нинішнє, на жаль. Більше того, це червоні лінії по-справжньому, і вони це знають», - сказав Лавров на своїй великій пресконференції у п'ятницю, 14 січня.

За його словами, навіть якщо Україна залишається поза НАТО, «можливими є двосторонні домовленості з американцями, англійцями, іншими західними країнами, які там створюють військові об'єкти, бази на Азовському морі».

«Це нам теж неприйнятно, тому що розміщення на території наших сусідів, у даному випадку України, ударних озброєнь, які становитимуть загрозу для Російської Федерації, – це ще одна червона лінія», – додав Лавров.

Нагадаємо, ще в грудні Росія зажадала від НАТО та США гарантувати неприєднання України до Альянсу.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не піде на компроміс із РФ щодо членства інших країн в Альянсі. Також, за його словами, Росія не має права вето щодо питання вступу України до НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: