Росія знову зажадала від США і НАТО «письмових гарантій»

Читать на русском
У Росії заявили, що на основі відповідей США і НАТО приймуть рішення про подальшу доцільність переговорів із Заходом
Анатолій АнтоновФото РІАН

У Росії після того, як переговори з представниками США і НАТО в Женеві не прийшли до якогось влаштовує обидві сторони підсумку, очікують письмових відповідей на російські пропозиції з безпеки.

Про це заявив посол Росії в США Анатолій Антонов в коментарі виданню Newsweek.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Очікуємо від Вашингтона і Брюсселя письмових відповідей на проєкти наших угод. На їх основі будемо приймати рішення про доцільність подальшої спільної роботи. Готові до обговорення зустрічних пропозицій. Що стосується ситуації в Україні, це питання не було в порядку російсько-американських переговорів у Женеві, а лише згадувалося у якості другорядної теми на консультаціях з НАТО в Брюсселі» - заявив він.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

У Білому домі вважають ймовірним швидке вторгнення російських військ в Україну. Приводом для російського вторгнення може стати спроба державного перевороту в Україні.

При цьому Сполучені Штати та Північноатлантичний альянс (НАТО) готові до новій зустрічі з Російською Федерацією в рамках дипломатичного діалогу про деескалацію напруги навколо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: