Україна вже дуже давно повністю готова до вступу в НАТО – Єрмак

Читать на русском
Готовність України бути в НАТО підкреслюється її підходом до цього питання, а також протистоянням Росії
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Україна вже давно довела свою принципову позицію і підхід до членства в Північноатлантичному альянсі, особливо за роки протистояння з РФ. Тому Україна давно гідна стати членом НАТО.

Про це заявив глава офісу Президента України Андрій Єрмак 14 Січня, повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, зараз прийшов час провести дуже чесну, повноцінну, прозору розмову з Україною щодо наших перспектив в НАТО» - сказав він.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

На його думку, готовність України бути в НАТО підкреслюється її підходом до цього питання, а також протистоянням Росії, яка вкрай не хотіла б, щоб сусідня країна вступила в Альянс. Тому Україна вкрай хотіла б на саміті Альянсу в Мадриді в червні 2022 року почути чіткі та конкретні терміни її вступу в НАТО.

Тим часом в НАТО інша думка про те, хто гідний вступити в Альянс. Генеральний секретар військового блоку Єнс Столтенберг заявив, що Фінляндія і Швеція у разі подачі заявки на членство в НАТО зможуть швидко вступити в Альянс, оскільки ці країни дуже близькі до НАТО в багатьох аспектах.

Що стосується України, в США група республіканських конгресменів має намір внести законопроєкт, що оголошує її країною «НАТО-плюс» і ініціює перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: