В Україні за рік подорожчали тютюн і алкоголь – Держстат

Читать на русском
Алкоголь не надто виріс в ціні, а ось сигарети всіх видів подорожчали більш істотно. В цілому, тенденція на подорожчання зберігається
Ілюстративне фотоrelrus.ru

В Україні з січня по грудень 2021 року подорожчали всі тютюнові та алкогольні вироби. Хоча подорожчання було не дуже значним, тенденція до збільшення цін зберігається.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби статистики.

Так, українська горілка подорожчала на 1,7% - до 94,2 грн за 0,5 літра в середньому. Пиво зросло на 9,8% - до 19,2 грн за пляшку. Вино Українського Виробництва подорожчало на 5,7% - до 70 грн за пляшку об'ємом 0,75 літра.

Антитютюновий законопроєкт: хто з депутатів подавав правкиХто з народних депутатів та які правки подавав до антитютюнового законопроєкту – на інфографіці.

Зокрема, ціни на горілку зросли на 1,7% – до 94,2 грн за 0,5 л. Пиво подорожчало за рік на 9,8% – до 19,2 грн за пляшку, українське вино – на 5,7%, до 70,0 грн за пляшку 0,75 л.

Ціни на сигарети зросли більш значно. Вітчизняні сигарети з фільтром стали дорожчими на 18,1% (середня ціна 51,1 грн), сигарети медіумкласу - на 18,3% (середня ціна 59 грн), сигарети преміумкласу - на 15,7% (середня ціна 67 грн).

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження українці, що палять, за рік витрачають досить вагомі кошти на сигарети. Так, в середньому один українець, що палить за рік витрачає на сигарети 823 долари США при середній ціні пачки у 2,26 долара. Такі витрати становлять до 15% річних витрат українців, що палять.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: