Скільки грошей українці витрачають на сигарети на рік – дослідження

Читать на русском
Аналітики кажуть, що за вартістю сигарет Україна займає 19 місце в рейтингу зі 104 держав. Лідирує в рейтингу Австралія - там найдорожчі сигарети
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українці, які палять, за рік витрачають досить вагомі кошти на сигарети. Так, в середньому один українець, що палить за рік витрачає на сигарети 823 долари США при середній ціні пачки у 2,26 долара. Такі витрати становлять до 15% річних витрат українців, що палять.

Про це йдеться в дослідженні Picodi.com.

Аналітики кажуть, що за вартістю сигарет Україна займає 19 місце в рейтингу зі 104 держав. Так, Польща займає 57 місце (4,65 долара за пачку), Молдова - 11 місце (1,68 долара). А ось в Австралії найдорожчі сигарети - там за пачку хочуть 25,63 долара. У трійку країн, де сигарети коштують найдорожче, також входять Ірландія — 16,49 долара і Англія — 15,66 долара.

Антитютюновий законопроєкт: хто з депутатів подавав правкиХто з народних депутатів та які правки подавав до антитютюнового законопроєкту – на інфографіці.

Такі ціни - результати політики влади, спрямованої на зниження кількості курців в країні. Там, де такої політики не проводиться - Нігерія (0,97 долара за пачку) або Казахстан (1,18 долара за пачку) - сигарети дешеві.

За витратами на сигарети в рік лідирує Албанія, де жителі витрачають на сигарети 1140 доларів в середньому, або ж 23% свого доходу.

На 1 січня 2020 року у світі було 1,14 млрд курців. У рік від куріння і його наслідків помирає до 8 млн осіб.

В Україні у 2022 році тенденція зростання цін на сигарети тільки продовжиться. В середньому протягом року ціна на пачку сигарет зросте на 8 гривень, а найдешевші сигарети обійдуться українцям, що палять, в мінімум 50 грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: