У «Слузі народу» запропонували продавати алкоголь і тютюн тільки в спецмагазинах

Читать на русском
Законопроєкт депутата від СН пропонує заборонити продаж алкоголю і тютюну скрізь, крім спеціальних торгових точок
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Народний депутат від «Слуги народу» Георгій Мазурашу запропонував заборонити продаж алкогольних та тютюнових товарів у магазинах, які торгують продуктами харчування, товарами для дітей та спортивними товарами.

Відповідний законопроєкт №5805 опублікований на сайті Верховної Ради.

Метою законопроєкту названо посилення охорони здоров'я населення України. Автор законопроєкту вважає, що прийняття документа «сприятиме забезпеченню виконання статті 3 Конституції України, згідно з якою здоров'я людини, як і її життя, особиста честь і гідність, недоторканність і безпека, визначено вищою соціальною цінністю, а також популяризації здорового способу життя в Україні та захисту українців від небажаних шкідливих звичок».

«Ресурсний» законопроєкт Кабміну: які податки хочуть підвищити в УкраїніВ Україні може зрости екологічний податок, а також ставки акцизного податку на алкоголь. Детальніше про законопроєкт – на інфографіці.

Законопроєктом пропонується дозволити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння тільки в спеціальних торгових точках, які не матимуть права торгувати іншим товаром. Порушники цих правил повинні бути оштрафовані 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на момент сплати штрафу (23 790 гривень).

Нагадаємо, за інформацією Держстату за рік в Україні значно подорожчали алкогольні напої та тютюнова продукція вітчизняного виробництва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: