У разі вторгнення Росії в Україну ЦРУ США готуватиме «українських повстанців» – NYT

Читать на русском
США і НАТО нададуть Україні зброю, Медичне обладнання та послуги, і притулок для українців, а також готуватимуть антиросійських партизанів
ЦРУ СШАВікіпедія

У разі військового вторгнення Росії в Україну США надаватимуть Києву військову допомогу як відкритими шляхами, поставляючи озброєння і військову техніку, так і таємно, по лінії Центрального розвідувального управління (ЦРУ).

Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на власні джерела в Білому домі.

Російське вторгнення в Україну: всі можливі сценарії – ReutersЗараз біля українського кордону зосереджено 60-100 тисяч російських військових. Їх кількість може бути різко збільшена до 175 тисяч

Так, видання стверджує, що США постараються надати максимальну допомогу Києву всіма можливими шляхами. Одним з них стане підготовка «українських повстанців» у країнах східного флангу НАТО - Польщі, Румунії та Словаччині. Також США і НАТО нададуть Україні зброю, Медичне обладнання та послуги, і притулок для українців.

Раніше ми писали про те, що у РФ задумали повторити сценарій 2014 року і хочуть провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоб створити привід для збройного вторгнення на територію України. Про це заявив американський радник з національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN у п'ятницю, 14 Січня.

У Білому домі вважають ймовірним швидке вторгнення російських військ в Україну. Приводом для російського вторгнення може стати спроба державного перевороту в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: