Гетманцев розповів, скільки в Україні роботодавців платять зарплату в конвертах

Читать на русском
Згідно з одним з досліджень, втрати в держбюджеті можуть становити до 100 млрд гривень через це явище.
sluga-narodu.com

Народний депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев встановив, що більше ніж 95% бізнесу платить зарплату в конвертах повністю або частково.

Про це Гетманцев повідомив у інтерв’ю Українським Новинам.

«Це масове явище, але складно говорити про якусь точну цифру. Як ви пропонуєте її отримати? Опитування провести? Ви отримуєте зарплату в конвертах? Я впевнений, що так. Всі ЗМІ платять зарплату в конвертах. За моїми оцінками, більше ніж 95% бізнесу платить зарплату в конвертах повністю або частково», — сказав він.

Гетманцев повідомив, що, згідно з одним з досліджень, втрати в держбюджеті можуть становити до 100 млрд гривень через це явище.

Які обіцянки нардепи мають виконати у 2022 роціМарина Бардіна обіцяла підтримати ратифікацію Стамбульської конвенції, а Олександр Корнієнко – розмежувати посаду мера та голови КМДА.

Згідно з його словами, він негативно ставиться до механізму, коли підприємства оформляють своїх співробітників як фізосіб-підприємців.

«Я не ставлюся до цього позитивно, це схема з ухилення від податків в межах чинного законодавства. І ми не плануємо, принаймні на найближчу перспективу активно протидіяти цьому процесу. Ця проблема повинна бути вирішена в рамках тієї реформи оподаткування доходів, про яку я говорив раніше. Разом зі скороченням податкового навантаження на доходи ми повинні скоротити можливість для ФОП роботи з юридичними особами по послугах. Немає сенсу знижувати ставки податків, якщо ми залишимо можливість платити зарплату через ФОП, адже навіть знижені ставки будуть все одно більші, ніж 5%», — прокоментував Гетманцев.

Нагадаємо, що Гетманцев розповів про успіхи податкової амністії.

Раніше ми повідомляли, що нардеп Гетманцев не виконав обіцянку до кінця 2021 року зареєструвати законопроєкт про податок на виведений капітал.

Також, «Слово і діло» докладно писало про те, як подати одноразову декларацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: