Гетманцев розповів подробиці про економічний паспорт

Читать на русском
Діти, які матимуть економічний паспорт, зможуть отримувати кошти на спецрахунки від рентних платежів.
Данило Гетьманцевфото Укрінформ

Діти, які матимуть економічний паспорт, зможуть отримувати кошти на спецрахунки від рентних платежів. Очікується, що на момент повноліття на рахунках буде по 10 тисяч доларів.

Про це заявив голова податкового комітету Данило Гетманцев у середу, 1 грудня, передає НВ.Бізнес.

Економічний паспорт українця: що це таке та хто зможе отриматиЗаконопроект про економічний паспорт українця передбачає створення фонду, який рівномірно розподілятиме накопичені кошти від продажу корисних копалин, видобутих в Україні.

«Я не виключаю, що ми надаватимемо таку можливість дітям, народженим з 2019 року», - сказав Гетманцев.

За його словами, програма передбачає створення спеціальних рахунків у Фонді майбутніх поколінь, які поповнюватимуться щомісяця. Після досягнення повноліття ці кошти можна буде використати.

«У нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Є певні відрахування від ренти. Я не виключаю, що відрахування будуть не лише від ренти, а й від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ. Поки що ми говоримо тільки про ренту. Рента розподіляється між дітьми, які народилися та мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума менша за встановлену законопроектом, то різниця дотується за рахунок держави», - додав Гетманцев.

«Ми розраховуємо на те, що після досягнення повноліття у дитини має бути близько 10 тисяч доларів в еквіваленті. Безперечно, у гривні з урахуванням інфляції», - сказав нардеп.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні внесе до Ради законопроєкт про економічний паспорт.

У січні 2020 року законопроект про економічний паспорт подав нардеп від СН Дмитро Костюк., але Верховна рада його не розглядала. «Слово і діло» розбиралося, що передбачає депутатський проєкт закону.

Про те, як просувається справа з президентською обіцянкою «запровадити економічний паспорт українця» – є окрема розгорнута аналітика на сайті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: