Податок на виведений капітал: законопроєкт від Гетманцева так і не був зареєстрований

Читать на русском
Нардеп Гетманцев не виконав обіцянку до кінця 2021 року зареєструвати законопроєкт про податок на виведений капітал.
sluga-narodu.com

Народний депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев не виконав обіцянку до кінця 2021 року зареєструвати законопроєкт про податок на виведений капітал.

Обіцянку він давав 26 жовтня, нагадує «Слово і діло».

«У нас дуже чітка позиція. Я думаю, що до кінця року я внесу законопроєкт до Верховної ради. Я наполягатиму на моделі податку на виведений капітал до 200 млн за польським взірцем», – сказав нардеп.

Податок на виведений капітал частково буде реалізований у Дія.CityПодаток на виведений капітал частково реалізують в Дія.City в оподаткуванні ІТ-бізнесу, розповів Сергій Марченко.

Але в 2021 році законопроєкт про податок на виведений капітал від Гетманцева (як і від інших нардепів) не з'явився. Тож депутат не виконав обіцянку.

Нагадаємо, меморандум із Міжнародним валютним фондом передбачає, що Україна відмовляється від ідеї замінити податок на прибуток податком на виведений капітал. Але Данило Гетманцев після опублікування меморандуму закликав не поспішати з висновками та анонсував «новини» щодо реформи.

У грудні в одному з інтерв'ю Гетманцев знову заявив, що Україна таки планує запровадити податок на виведений капітал за польською моделлю.

Раніше «Слово і діло» аналізувало, як президент Володимир Зеленський виконує відповідну програмну обіцянку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: