Венеційська комісія перенесла розгляд законопроєкту про олігархів: назвали дату

Читать на русском
Венеційська комісія розгляне питання про надання висновку щодо закону про деолігархізацію на пленарній сесії, яка відбудеться у другій половині січня 2022 року.
Фото з відкритих джерел.

Європейська комісія «За демократію через право», Венеційська комісія, розгляне питання про надання висновку щодо закону про деолігархізацію на пленарній сесії, яка відбудеться у другій половині січня 2022 року.

«Бюро Венеційської комісії повідомило про перенесення розгляду питання про надання висновку щодо Закону України «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» на наступну пленарну сесію комісії, яка відбудеться у другій половині січня 2022 року», – у Телеграмі повідомила народний депутат із фракції «Слуга народу» Ольга Совгиря.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

Як відомо, попередньо розгляд цього питання був запланований на 10-11 грудня 2021 року.

Нагадаємо, 10 вересня 2021 року колишній очільник ВР Дмитро Разумков на вимогу Уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової та представників чотирьох опозиційних фракцій направив законопроєкт про олігархів (№5599) на експертизу до Венеційської комісії).

Нагадаємо, Рада прийняла проект закону (№5599) «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в громадському житті (олігархів)» у другому читанні 23 вересня.

Пізніше ВР усунула у ньому суперечності.

Президент України підписав закон про олігархів 5 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: