У Женеві завершилися переговори між чиновниками США та Росії

Читать на русском
У Женеві завершилися перші переговори щодо гарантій безпеки між чиновниками США та Росії, які тривали майже вісім годин.
Венді Шерман та Сергій Рябков, представники США та РФ на переговорахtwitter.com RStatecraft

У Женеві завершилися перші переговори щодо «гарантій безпеки» між чиновниками США та Росії, які тривали майже вісім годин.

Про це повідомила журналіст телеканалу CNN Дженіфер Хенслер у понеділок, 10 січня.

«Переговори між чиновниками США та Росії в Женеві завершилися о 16.32 за місцевим часом, повідомив представник Держдепартаменту. Вони тривали приблизно 7,5 години, не рахуючи перерви на обід», - розповіла вона.

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

Делегацію Росії на переговорах очолював заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, а делегацію США – заступник державного секретаря Венді Шерман.

Женевська зустріч відкрила тиждень міжнародних перемовин Заходу та РФ щодо ультиматумів щодо нерозширення НАТО та «стратегічної стабільності», які Москва висунула на тлі концентрації своїх військ біля кордонів України.

Серед запропонованих Росією гарантій безпеки є вимога про нерозширення НАТО на Схід за рахунок вступу України. Також Росія бажає скорочення американської присутності у Східній Європі. Шляхом переговорів із РФ американська сторона хоче зняти напруженість біля кордонів України.

Раніше ми писали про те, що НАТО вважає, що для результативних переговорів з Росією буде мало одного раунду. Швидше за все, знадобиться ціла серія зустрічей.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що низка так званих «гарантій безпеки», які запропонувала Росія, є свідомо нездійсненними та спрямовані на зрив переговорів із подальшим виправданням своєї агресії проти західних країн та України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: