Конгрес США розгляне новий законопроєкт щодо України - деталі

Читать на русском
Законопроєкт також передбачає посилення американських санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2.
Фото: dw.com

Частина американських конгресменів внесла на розгляд Палати представників Конгресу США законопроєкт, згідно з яким Вашингтон має збільшити військову та дипломатичну допомогу Україні. Авторами законодавчого акту є республіканці.

Про це йдеться у документі, оприлюдненому на сайті Комітету із закордонних справ.

Зазначається, що політики пропонують схвалити виділення Держдепартаментом у поточному фінансовому році 450 мільйонів доларів як військову допомогу Україні. Цей фінансовий рік стартував 1 жовтня.

Зокрема, цей пункт передбачає надання Україні «критичних можливостей, включаючи ракети «земля-повітря», системи ППО, протикорабельні та протитанкові ракети».

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

Також законодавці закликають «підтримати швидке розміщення додаткових спостерігачів ОБСЄ для моніторингу російсько-українського кордону та звіту про акти агресії» на Донбасі.

При цьому, документом передбачається надання Вашингтоном всебічної дипломатичної підтримки Києву, особливо у прагненні України зміцнити свої відносини з іншими країнами, включаючи Болгарію, Грузію, Румунію та Туреччину.

У разі схвалення законопроєкт зобов'яже владу Штатів посилити санкційну політику стосовно російського газопроводу «Північний потік-2» і відкинути пропозиції Росії щодо стратегічної стабільності, зокрема в питанні розміщення ракет у Європі.

Нагадаємо, що у Держдепі США розповіли подробиці переговорів у Женеві між Сполученими Штатами та Росією, які відбулися 10 січня.

Також, у Києві почалася зустріч нормандських радників України, Німеччини та Франції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: