Держдепартамент США погодив дати переговорів з Росією в трьох форматах

Читать на русском
Спікер Державного департаменту США Нед Прайс зазначив, що очікується в першу чергу обговорення тем, якими стурбовані обидві сторони.
Нед Прайсstate.gov

Сполучені Штати Америки та їхні партнери узгодили дати переговорів з Росією, присвячені деескалації ситуації навколо України та деяким іншим питанням. Вони пройдуть з 10 по 13 січня відразу в трьох форматах.

Про це заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє Укрінформ.

«Ми чекаємо взаємодії з Росією і проведення діалогу щодо стратегічної стабільності 10 січня. Крім того, як ми розуміємо, РФ і НАТО мають намір провести засідання Ради НАТО – Росія 12 січня, а обговорення в ОБСЄ заплановані на 13 січня» - сказав він.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Прайс зазначив, що очікується в першу чергу обговорення тем, якими стурбовані обидві сторони. При цьому він запевнив, що США будуть дотримуватися принципу, при якому важливі рішення щодо союзників і партнерів не будуть обговорюватися і прийматися без їх участі. США налаштовані на дипломатичне врегулювання питань з Росією.

«Ми вважаємо, що відкриті канали діалогу, відкриті канали дипломатії мають конструктивний потенціал, адже ми прагнемо до деескалації потенційного військового конфлікту на території України та навколо неї» - резюмував чиновник.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вірить у те, що США і НАТО погодяться з вимогами Росії щодо «безпеки».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: