Самміт ОДКБ по Казахстану проведуть 10 січня – Кремль

Читать на русском
У саміті візьмуть участь глави країн-учасниць ОДКБ, у тому числі російський президент Володимир Путін
Организация Договора о коллективной безопасностиВідкрите джерело

Позачерговий саміт Організації Договору про колективну безпеку («російський НАТО») щодо ситуації в Казахстані відбудеться 10 січня. Участь у ньому підтвердив російський президент Володимир Путін.

Про це повідомляє сайт Кремля.

«10 січня 2022 року президент Росії візьме участь у позачерговій сесії Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку, яка пройде в режимі відеоконференції під головуванням Республіки Вірменія... Візьмуть участь глави держав-учасниць ОДКБ, від Киргизії в ньому візьме участь прем'єр-міністр країни, засідання відбудеться під головуванням прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна» - сказано в повідомленні сайту.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Нагадаємо, 8 січня в Казахстані президент країни Касим-Жомарт Токаєв ініціював проведення найближчим часом саміту лідерів країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у форматі відеоконференції.

У Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв для боротьби з протестами спочатку залучив спецназівців і армію, а потім звернувся за військовою допомогою в ОДКБ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: